3 redenen om voor een coach te kiezen
25 juli 2020
Niemand heeft een coach nodig, maar iedereen kan er één gebruiken!
1] Je gaat denken als een winnaar
Loes stond die ochtend met buikpijn op. Ze had onrustig geslapen en keek tegen de dag op. Ze had een interview voor haar droombaan. Ze wist eigenlijk niet meer waarom ze gesolliciteerd had. Ze voldeed immers niet aan minstens drie van de eisen die in het profiel stonden. Ze zouden daar in het gesprek achter komen en ze zou al snel door de mand vallen. Toen ze de HR Manager een hand gaf, zakte de moed haar in de schoenen.
Marleen stond die ochtend op en voelde gezonde spanning. Ze had eindelijk dat interview voor haar droombaan. Ze voldeed aan zeker zes van de 10 eisen. Als ze mij niet nemen, dan weten ze niet wat ze missen! Ze bereidde zich goed voor, deed haar mooiste colbert aan en keek vol zelfvertrouwen in de spiegel voordat ze van huis vertrok. Hardop zei ze tegen zichzelf `Go girl, you can do it!’ en balde haar biceps.
Wie denk je, heeft de grootste kans van slagen om aangenomen te worden, Loes of Marleen?
Wist je trouwens dat veel vrouwen denken als Loes en eerder kijken naar waar ze niet aan voldoen, terwijl mannen eerder denken als Marleen? Wij vrouwen vinden dat we al snel bluffen als we benadrukken waar we goed in zijn. We vinden ook vaak dat we de boel flessen en het eigenlijk niet waard zijn, het niet kunnen en zoals Loes het voelt, door de mand zullen vallen.
2] Je verstopt je niet langer voor je emoties en gedachten
Emoties ontstaan door gebeurtenissen. We creëren `body guards’ die ons beschermen tegen de pijn die we voelden toen we een standje kregen van onze ouders, of toen we die opgetrokken wenkbrauw zagen van die leraar of …. Er zijn veel momenten in ons leven die we als pijnlijk ervaren hebben en we gecorrigeerd werden of het zo voelden en wij ons hier tegen wapenden. Deze `body guards’ hebben op een gegeven moment geen of minder nut meer. Ze hebben hun dienst gedaan.
Het zijn allemaal `ikken’. Zo zijn er de `vertrouwde’ ikken die veelal aan het stuur zitten, er zijn er ook op de tweede rij en achterin. Er zijn zelfs verstoten ikken in de kofferbak of ikken waar we ons niet eens bewust van waren dat ze bestonden, dat we bepaalde kwaliteiten in ons hebben.
Zo had de kleine Sandra in de tweede klas van de lagere school een onderwijzer die zijn wenkbrauwen fronste toen zij een opstel inleverde en haar streng vroeg of zij het wel zelf geschreven had. Dat leek hem onmogelijk. Zij voelde zich erg gekwetst dat hij haar niet geloofde. Het werd een `verstoten ik’. Het duurde dertig jaar voordat de volwassen Sandra besloot weer te gaan schrijven.
Je coach kan deze verschillende ikken, die jou dwarsbomen of zich verbergen voor jou, ontrafelen en helpen om weer verder te gaan (en niet 30 jaar te hoeven wachten).
3] Je wordt een Happy you ?
Tegen je coach mag je alles zeggen en je mag alles delen. Je twijfels, verdriet, trauma’s, zorgen, gooi ze maar op tafel. Niets is een coach vreemd. Je coach zorgt ervoor dat je terug schakelt, of juist op het gaspedaal drukt, of misschien een hele andere auto aanschaft, of zelfs gaat fietsen. Het kan en mag allemaal.
`Work-life balance’, het klinkt mooi. De waarheid is dat er eigenlijk helemaal niet zo iets is als een balans. Ik zal je verklappen dat het gaat om het vermogen om te herstellen en door te hebben wanneer je terug kunt schakelen, op de rem kunt trappen of zelfs de auto kunt laten staan.
De missie van een coach, althans die van mij, zal altijd een`happy you’ zijn.
Als je nou nog steeds twijfelt, dan mag je altijd contact opnemen met me. Ik geef je op een objectieve manier focus, helderheid, laat je je potentie zien en geef je je vertrouwen terug.
`Go girl, you can do it!’.
Deel dit artikel
0 reacties