WEG met het spookbeeld in je hoofd!

3 september 2017

WEG-met-het-spookbeeld-in-je-hoofd_Lagace-HR-Training-Coaching

(Ik liet me inspireren door Richard Bandler* over het onderwerp `je goed voelen’.)

 

Ik kom vanavond even langs!

Stel ik spreek met je af voor vanavond. Uurtje of acht, komt dat uit? Mooi! Ik bel om acht uur aan.

Ik ruik de koffie al. Ik hang mijn jas op en ik ga naar je woonkamer. Koffie zwart, zonder suiker graag! Jij gaat de koffie inschenken. Terwijl je in de keuken aan het rommelen bent, kijk ik eens goed rond. Je hebt een mooie, goddelijke, witte muur.

Jij bent nog bezig in de keuken dus ik pak alvast de tubes verf en kwasten uit mijn tas. Met de meest lelijke kleuren die je je kunt voorstellen, schilder ik je hele muur vol. Het is niet zo maar een afbeelding. Nee! Het is weerzinwekkend! Je hebt nog nooit zo iets afschuwelijks gezien. Je voelt je beroerd als je er naar kijkt. Het is niet om aan te zien! Hoe langer je er naar kijkt, hoe beroerder je je voelt. Hoe langer je kijkt, hoe groter en intenser het plaatje wordt. Het komt bijna van de muur af, het is overweldigend. Je kunt je ogen er niet van af houden, hoe weerzinwekkend ook. Je MOET er naar kijken.

Jij komt binnen met de zwarte koffie en je wordt een beetje wit. Zit je in een nachtmerrie?

 

Zal ik je uit de droom helpen?

Dit is een scenario wat ik niet verzin. Ben je verbaasd? Nee, ik weet niet waar je woont. En al zou ik het weten, ik kom niet je muur vol schilderen met lelijke afbeeldingen . Nee, ik ben meer van  de `mooie’ en vrolijke plaatjes. Ik houd meer van rood, roze, glittertjes, zon, hartjes, smileys…..

Maar wist je dat er mensen zijn die hun eigen `muur’ vol schilderen. Of tekenen. Whatever… Het kan ook met waterverf of potlood…

En het zijn geen fraaie afbeeldingen. Het zijn plaatjes vol ellende, misère, mislukkingen, dood en verderf. Het gaat over de meest zwarte scenario’s die je je kunt voorstellen. Misschien herken je een aantal scenario’s. Maar er zijn verhalen bij,….. pffffff….  Vergeleken bij die mensen voel je je een perfect gelukkig mens!

 

Dit wil je niet!

Wat ga je me vragen? Natuurlijk! Of ik wel goed bij mijn hoofd ben!? Het maakt niet uit hoe, maar ik zal die muur weer goddelijk wit maken en overschilderen!

Maar stel dat er mensen zijn die zelf `lelijke’ plaatjes maken.  Ze maken die plaatjes in hun hoofd. En ze schilderen de plaatjes niet over. Nee, ze maken er steeds meer. Het wordt van kwaad tot erger. Het wordt steeds intenser en groter. Het wordt zelfs een gewoonte.  Ze voelen zich steeds beroerder.  Maar ze kunnen niet meer stoppen, lijkt het. Waarom doen die mensen dat? Realiseren ze zich wel dat ze dit doen? Of, hoe ze dit doen?

Het komt allemaal goed. Ik kan je leren om `lelijke’ plaatjes over te schilderen of zelfs niet meer te maken. Het zou toch geweldig zijn als het beeld in je hoofd klopt met het leven dat je echt wil leven. Jouw leven verdient het mooiste beeld. Alleen jij beslist over dat beeld en in hoeverre dit ook werkelijkheid wordt.

Herken je jezelf in bovenstaande situatie? Mogen wij je helpen bij het vervangen of overschilderen van het plaatje wat nu niet past bij het beeld van het leven dat je wilt leiden ? Laat je dan door ons coachen en wij gaan zodra jij er klaar voor bent samen aan de slag.

Wij wachten op jouw mailtje of telefoontje. Gewoon doen zou ik zeggen. Wat heb je te verliezen?

 

Richard Bandler is een Amerikaanse NLP trainer, schrijver en onderzoeker die samen met John Grinder de methodiek Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) ontwikkelde.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.