F*ck it wat anderen denken!

12 juli 2022

Blog Fuck it wat anderen denken www.lagace.nl

`Heb je mijn blogje over mijn bedrijfje al gelezen?’ Vrouwen zijn er goed in, geniaal! Zo geniaal dat ze er zelfs vaak niet eens bewust van zijn. Jezelf kleiner maken. We zetten ons vaak niet alleen, niet op de eerste plaats, (als we al vinden dat we een plek verdienen), we maken onszelf ook nog eens kleiner.

Ik spreek zowel privé als zakelijk heel wat vrouwen face to face of via zoom. Fantastische dames met veel potentie. Tenminste, dat zou je soms niet zeggen als je ze de eerste keer ontmoet. Schuchter, bleek, geen sparkle en soms in het donker of in een hoekje aan de andere kant van mijn laptopscherm. Ik heb wel eens gedacht, `gaat dit goed komen?’.

In een eerste kennismaking wordt al vaak duidelijk dat die vrouwen zichzelf niet op de eerste plaats zetten. Ze zijn trouwens heel erg goed in anderen die eerste plek geven. Het gekke is dat ze dat weten en zich hier aan over hebben gegeven. Ze lopen vaak over van het werk, van het zorgen voor de ander en zijn doodmoe. Zo moe dat ze geen zin meer hebben in, of tijd hebben voor andere dingen. Andere dingen,… voor zichzelf!

In de communicatie gaat het vaak over

  • Wat de ander er van vindt
  • Wat de ander er van denkt
  • Geen tijd hebben
  • Proberen
  • Misschien
  • Ik denk dat ik wel….
  • Vergeten dromen
  • Vergeten kwaliteiten
  • Verkleinwoordjes

Als ik vraag naar de kwaliteiten van deze vrouwen, is het antwoord in de eerste plaats, òf stilte, òf een opsomming van de kwaliteiten gevolgd door de `maar’ en de `beren’. `Ik denk dat ik wel goed ben in presenteren’ of `Ik vind presenteren fantastisch en ik ben er heel goed in’. Wat komt sterker over en bij welke zin voel je je zelfverzekerder? Juist!

`Ik ben manager van een team, `ja, het stelt niet zoveel voor hoor’. Net zoals die jurk die niet zo duur was of die je al zolang in de kast hebt hangen? Hoe kan een ander jou waarderen als je dat zelf niet doet? Hoe kan een ander jou op de juiste waarde schatten als je jezelf kleiner maakt en je jezelf continu opzij schuift.

Ladies, het is tijd voor ruimte voor jou, het is tijd voor de eerste plaats. Geen gemaar, geen beren en geen eerste `plaatsje misschien’. `F*ck it’ wat die anderen er van vinden of denken!

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.