I am a Woman, what is your superpower?

8 maart 2020

Lagace-HR-Training-Coaching_I-am-a-woman-what-is-your-superpower

Vrijheid is het thema van Internationale Vrouwendag 2020. Vrijheid, volgens Wikipedia is `de mogelijkheid om te kiezen en het eigen leven in te richten’.  Dat klinkt mooi op papier. Ik zie in de dagelijkse praktijk echter een groot aantal vrouwen zwichten onder de verantwoordelijkheden en moeite hebben met de keuzes in het leven.

We kunnen dan misschien wel de vrijheid hebben om te kiezen voor die mooie baan, maar als de onzekerheid over eigen kennis en kunde de kop op steekt, tja dan blijft er weinig over van die vrijheid. Of de vrijheid om te kiezen voor een partner. Wat doe je als je twijfelt over je uiterlijk, die paar kilo’s meer op je heupen en billen of de kraaienpoten bij je ogen. Niets vrijheid!

Volgens mij begint het allemaal bij van jezelf houden. En dat klinkt misschien simpel en dat is het ook. Op Facebook zag ik de tekst, `Every time I pass the mirror I say ‘Hi honey’ and wave’. Ik vind niet alleen de tekst heel erg boeiend. Ik vraag me altijd af hoeveel mensen dit werkelijk doen. Mijn partner, manspersoon, zegt bloedserieus tegen zichzelf, voordat hij het huis verlaat en glimlachend naar zijn spiegelbeeld kijkt, `Hey, bofkont, ….’. Wat zeggen veel vrouwen tegen zichzelf, hardop of in gedachten als ze in de spiegel kijken? `Wat een dikke reet, wat een lelijke kop? Te dik, te lelijk, te geel, te groen, te paars….…….’

 

Een paar kilo’s meer op je heupen

 

Als een vrouw een compliment krijgt, hoor je haar vaak reageren in de trant van, `Oh, die jurk is al zo oud’, of, `die schoenen waren maar Euro ……’ of, `vind je? Ik vind mezelf zo dik in die broek’. Waarom kunnen wij vrouwen niet bedanken voor het compliment en bevestigen dat wij het ook mooie schoenen, of een mooie jurk vinden. Wat zegt het trouwens over degene die een compliment geeft, dat jij het gaat afzwakken.

Welke woorden en welke plaatjes heb je in je hoofd? Bekritiseer je jezelf? Wanneer heb jij jezelf voor het laatst geprezen? Beter nog, wanneer heb jij jezelf voor het laatst een compliment gegeven. Stel dat je jezelf de hemel in zou prijzen en anders tegen jezelf zou praten, wat zou er gebeuren?  Je zou er nog in gaan geloven ook! Juist! En als jij er in gelooft, dan geloven anderen er ook in! Zo werkt het toch?

Waar is het misgegaan? In de wieg hebben we nergens last van. Wel eens een baby gezien die moeite heeft met zelfvertrouwen? Nee, hoe meer mensen lieve en mooie dingen tegen een baby zeggen, hoe meer de baby kraait van geluk.

 

Je bent geWELdig! Kanjer!

 

Wat betekent vrijheid voor jou? Dames, het is op 8 maart internationale vrouwendag. Laten we voor één dag net doen alsof we de vrijheid hebben om heel erg van onszelf te houden, ons heel erg fantastisch te vinden en hier allerlei mooie plaatjes, woorden en gevoelens bij hebben. Als je jezelf in de spiegel of etalage ziet, draai dan nog eens om en kijk naar die billen en zwaai dan heel erg enthousiast naar jezelf en roep `Hé, lieve schat, wat zie jij er geweldig uit!’.

Dus, verander het plaatje van de dikke billen en heupen naar een plaatje waarop je straalt! Woooohhh, wat zie jij er fanTAStisch uit. Zet een streep door `dikke billen’ en maak er `zwoele, sexy, vrouwelijke billen’ van, wat jij wil. Kijk, dat klinkt al goed en voelt al anders, toch? Kijk wat er gebeurt.

Je bent geWELdig! Kanjer! Topper! Beroemdheid! Diva! Filmster! Kei! Superstar! Talent! Vedette!

En, misschien voelt het wel zo goed dat je het na 8 maart blijft doen!

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.