Vrouwen zijn onzeker, mannen zijn sterk

11 juni 2019

vrouwen-zijn-onzeker-en-mannen-zijn-sterk

Hey vrouw, herken je jezelf wanneer je de titel van deze blog leest, `Vrouwen zijn onzeker, mannen zijn sterk’ ?  Of, weet je diep van binnen, dat het zo is en wil je het niet toegeven?  Toegeven dat je je vaak onzeker voelt? Toegeven dat, als je weer op kantoor bent, je je toch weer klein begint te voelen tussen al die`sterke’ mannen. Klein, minder, slechter, …. Vul het zelf maar in. Of misschien is het niet alleen op kantoor, maar ook in andere situaties waarin je je zo onzeker voelt.

Hey, man, lees jij `mannen’ waar vrouwen staat en durf jij toe te geven dat ook jij je vaak onzeker voelt? Tussen die andere `sterke’ mannen? Stoer, dat je dat toe geeft! Waren alle mannen maar zo sterk.

Vooroordelen, we doen er zelf aan mee. We hebben vooroordelen over ons zelf en over anderen. En vrouwen, dat we onzeker zijn over ons zelf, dat we vinden dat we geluk hebben gehad dat we zijn waar we zijn, wie we zijn en dat het toeval is, dat we het eigenlijk niet verdiend hebben, dat is één ding. Vreneli Stadelmaier schrijft er uitgebreid over in haar boek, F*ck die onzekerheid. Ik raad overigens elke vrouw aan dit boek te lezen. Maar dat we het onze soortgenoten, andere vrouwen, aandoen, dat heb ik nooit begrepen. Miepen, zeuren, roddelen over die ander vrouwen, die er zus of zo uitzien, die baan niet verdiend hebben,`bitchy’ zijn. En het liefst niet in het gezicht, maar achter de rug om.

 

“F*ck die onzekerheid”
– Vreneli Stadelmaier

 

Gek genoeg, maken we onszelf ook kleiner dan we verdienen. Als we een compliment krijgen over onze kleding, reageren we vaak dat iets `al zo oud’ of ‘heel goedkoop’ was. Herkenbaar, vrouwen? We vinden blijkbaar dat we die complimenten niet verdienen. Wijzelf niet, en die ander niet. Laten we elkaar daar nou eens (positief) op aanspreken. Wat zegt het trouwens over mij die een compliment geeft, wanneer ik terug krijg dat iets al heel oud is of niets gekost heeft. Het compliment is waardeloos blijkbaar.

De omgeving maakt het niet altijd gemakkelijk. Onze opvoeding evenmin.  Zo zijn vrouwen vaak gewend om aardig en lief te zijn of gevonden te worden.  Mannen zijn stoer en huilen niet. Nog zo’n vooroordeel. Kijk ook eens naar het verschil in taalgebruik tussen mannen en vrouwen. Wanneer je een vrouw vraagt hoe het zit met dat onderzoek, zal ze goudeerlijk aangeven dat ze nog niet gestart is. Net zoals die jurk die bijna niets gekost heeft.  Een man die even ver in het onderzoek zit, zal aangeven dat hij er mee bezig is. En hij zal je bedanken voor een compliment. Waarom? Omdat hij vindt dat hij het waard is.

 

“Baas in eigen brein”
– Vreneli Stadelmaier

 

Vrouwen, neem het heft in eigen handen! Wees trots op wat je bereikt hebt en realiseer je dat je dat helemaal aan jezelf te danken hebt.  Neem de stemmetjes niet serieus die je zeggen dat het allemaal niet zoveel voorstelt. Zeg tegen jezelf dat je het waard bent, dat je er mag wezen en bedenk dat je nog heel veel meer kunt bereiken. Ik beloof je, dat je met deze instelling dingen in beweging zet die je versteld zullen doen staan. Je omgeving zal reageren, en er gebeuren hele mooie dingen.

Wil je geïnspireerd worden door andere powervrouwen die deze weg al zijn opgegaan? Kom dan naar het Empower Women 010 Event op 15 oktober 2019 in Rotterdam. Ik kan niet wachten om jou daar te ontmoeten!

 

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.