Raise our sons more like our daughters!

27 januari 2022

Raise our sons more like our daughters www.lagace.nl

“We’ve begun to raise daughters more like sons… but few have the courage to raise our sons more like our daughters.”

― Gloria Steinem

 Begin januari 2022 had ik een podcast opname voor Empowerwomen-depodcast (onderdeel van het Empower Women Event) waarin Helmi Geeve deze mooie quote van Gloria Steinem aanhaalde. Wij konden toen niet vermoeden hoe actueel deze quote een paar weken later zou zijn door de BOOS uitzending over The Voice.

Sinds deze uitzending heb ik verschillende berichten langs zien komen op social media waarin wordt gerefereerd aan het feit dat we terug moeten gaan naar de opvoeding van onze kinderen (lees: zonen?) om de problematiek van seksueel overschrijdend gedrag in de kiem te smoren.  We hebben daar dus een inhaalslag te maken, lijkt het.

Hoe zit dat met onze vrouwen? Sommige van de vrouwen in mijn netwerk haten terminologie als `power vrouwen’ en `ballen’ en staan in de eerste plaats voor authenticiteit en verbinding.  Anderen zijn `stoere’ managers waar je niet omheen kunt en die hun `mannetje’ staan.

Mogen vrouwen zichzelf blijven? Of worden ze dan ondergesneeuwd door de mannen. Mogen wij onze feminiene kwaliteiten zonder schroom tonen, de verbinding zoeken, onze hoge hakken aan, lippenstift en mascara opdoen, luisteren en soms zelfs een traantje laten?

Of, leren wij dat we, zoals de `guys’, stoer moeten zijn, carrière mogen maken, niet bescheiden moeten zijn, moeten bluffen, ons niet moeten laten interrumperen tijdens vergaderingen?

Is er niet een middenweg? Diverse teams leveren de beste resultaten is wetenschappelijk bewezen. Dat weten we, toch?

Hoe zou het zijn, als zowel de mannen als de vrouwen hun authenticiteit bewaren en leren van het andere geslacht? Hoe mooi zou het zijn, wanneer de mannen eens minder zouden interrumperen, luisteren, en de verbinding zouden zoeken met vrouwen? Laten we leren van het spel dat we met elkaar spelen. Wanneer de vrouwen zouden leren van het spel dat de mannen spelen en niet blijven `hangen’ in emoties, en de mannen zouden leren van het spel van de vrouwen en de verbinding zouden zoeken, hoeveel fijner zou een dag er uit zien?

Ik ben benieuwd hoe jij er over denkt?

  • Ik bedoel in deze blog met `mannen’ en `vrouwen’ niet de mannen en vrouwen die al op de goede weg zitten en inclusiviteit en diversiteit hoog op de agenda hebben staan.

 

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.