Regie over jouw geluk!

21 juni 2018

Regie-over-jouw-geluk_Lagace-HR-Training-Coaching-2

Geluk heb je zelf in de hand, of niet?  Er zijn boeken over vol geschreven. Help! Waar begin ik? We streven met z’n allen continu naar geluk, zo lijkt het.  Maar wat is `geluk’ en waar zijn we eigenlijk op naar zoek?

  • Het achtvoudige pad van het boeddhisme (juist inzicht, juiste gedachten/intenties, juist spreken, juist handelen, juiste wijze van levensonderhoud, juiste inspanning, juiste meditatie en juiste concentratie) dat ons naar geluk leidt?
  • De filosofie van Matt Biondi die zegt dat we gewoon van onze `reis’ moeten genieten en verder niet teveel moeten nadenken?
  • De Science of Happiness die gebaseerd is op positieve psychologie en gaat over de dingen die het waard maken om te leven, dus eigenlijk weer die IKIGAI? Heel simpel uitgelegd, daar waar de reguliere psychologie kijkt naar wat je minder wil in je leven, waar je niet gelukkig van wordt, kijkt de Science of Happiness naar wat je meer wil in het leven, waar je gezonder en beter van wordt.

 

Wat is geluk en waar zijn we eigenlijk naar op zoek?

 

Is het alleen maar rozengeur en maneschijn en een roze bril waardoor ik de wereld aanschouw? Nee, natuurlijk niet!

Volgens Sonja Lyubomirsky kunnen we ons geluk voor slechts 40% bepalen; 10% wordt namelijk bepaald door de omstandigheden en 50% door de genen.

Je kunt jezelf dus leren je goed te voelen. Je kunt werken aan je emotionele vaardigheden, bewuster in het leven te staan, in balans zijn met jezelf. Vaak komen deze vaardigheden met de grijze haren, ik geef het toe. Waar het op neer komt, is dat je leert uit een negatieve gemoedstoestand te komen en een positieve gemoedstoestand op te bouwen. Het gaat om een mindset, een instelling die jouw geluksgevoel vergroot. Het gaat om je zelfbeeld, zelfliefde, zelfrespect en zelfvertrouwen. Je mag dus `selfish’ zijn, nee, je moet selfish zijn. Of je nu gelukkig bent of niet, wat de omstandigheden ook zijn, je kunt het geluk bewustzijn vergroten.

Wil je dat ik je leer om jouw geluk te vinden? Neem contact met me op en we gaan samen op pad!

 

Your Chief Happy Officer 🙂

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *