Vrouwen bestaan niet!

16 mei 2021

Vrouwen bestaan niet - blog lagace.nl

Ik weet `alles’, okay, ik weet veel, over de wereld die ingericht is op de man. Echter, toen ik het boek ‘’Onzichtbare vrouwen’’ (van Caroline Criado Prez) las, viel ik bijna van mijn stoel. Of eigenlijk was ik, om maar een goed Nederlands woord te gebruiken, te `flabbergasted’, om van mijn stoel te vallen en viel mijn mond open van verbazing.

`De wereld is niet ingericht op vrouwen. Vrouwen zijn op veel onderzoeksgebieden nog als de nieuwe kleren van de keizer; onzichtbaar.’ Okay, ik word niet blij van deze beschrijving maar ik ben maar al te bekend met het feit dat vrouwen, helaas, helaas en heel erg helaas, nog steeds een achterstand hebben op veel terreinen. Mijn ogen werden echter geopend toen ik verder las. Eigenlijk was het meer knipperen met mijn ogen, want ik kon het echt niet geloven. De feiten die ik ken over de achterstand van vrouwen, hebben te maken met zaken als gezondheid, de arbeidsmarkt, financiën, volksvertegenwoordiging.  Wat blijkt vrouwen? Er is nog meer! `Luistert en huivert!’.

Mobiele telefoon – het formaat is gebaseerd op de gemiddelde mannenhand. Niet zo gek dat wij onze phone vaker zouden laten vallen. Onhandigheid? Ja, van de producent dus!

Temperatuur op kantoor – deze is gebaseerd op het mannen lichaam. Als je het koud hebt op kantoor, dan weet je nu hoe dat komt.

Toilet – er zijn evenveel toiletten voor mannen als voor vrouwen. Sta je ook altijd in die lange rijen en kijk je met jaloerse blik naar het herentoilet waar de mannen vlot in en uit lopen? Vrouwen moeten gewoon vaker plassen. En ja, wij menstrueren. Ook willen veel vrouwen die zich opmaken hun make-up checken en niet met ongewenste `panda ogen’ of als een of andere dracula met lippenstift op de tanden tevoorschijn komen. Kortom, al deze factoren maken dat een (frequenter) bezoek aan het toilet door vrouwen, een hele logische is. Zouden er dus meer vrouwentoiletten moeten zijn dan voor onze mannelijke soort? Ja! Tip: ga `gewoon’ naar het herentoilet en negeer de verbaasde blikken van de mannen. Check eerst wel (onopvallend) of er alleen urinoirs zijn in het herentoilet, want dat maakt een bezoek voor een vrouw wat `lastiger’, zeg maar.

Kogelvrij vest – het lichaam van de man is de basis voor het model. Een kogelvrij vest houdt geen rekening met borsten? Je kunt er grapjes over maken, en ik moet toegeven dat ik, god zij dank, nog nooit een kogelvrij vest heb hoeven te dragen, maar hoe dom is dit?

Autogordel – deze is getest met mannelijke dummy’s. Weer die borsten. Vrouwen lopen bij een auto ongeval blijkbaar meer gevaar op interne bloedingen dan mannen. OMG!

Dus, mijn pleidooi is voor een wereld die ingericht is op zowel mannen als vrouwen. Laten we de wereld ontwerpen, door en voor niet alleen mannen maar ook, en vooral, door en voor vrouwen.

Laten we de wereld weer een stukje veiliger en mooier maken, heren!

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.